DB Bistro – tarina

DB Marina Bistro & Butik avattiin kesällä 2021 Taalintehtaalle. Meren äärellä sijaitseva aurinkoinen terassi sekä herkulliset tapakset saavuttivat heti avajaispäivästä alkaen suuren suosion.

Halusimme tarjota makumatkan Espanjaan, käyttäen kuitenkin mahdollisimman paljon paikallisia raaka-aineita. Kemiönsaarella on paljon alkutuotantoa, joten vihannekset ja kasvikset sekä suurin osa kalasta ja lihasta saatiinkin lähituottajilta. Myös Espanjasta tulevien raaka-aineiden toimitusketju oli minimoitu tuoreuden varmistamiseksi.

Viimeisen silauksen menuun loihtivat upeat kokkimme! Uruguaysta kotoisin oleva Pablo sekä chileläinen Carlos toivat oman kansainvälisen näkemyksensä ja kokemuksensa annoksiin.

Taalintehdas on 1700 asukkaan taajama, joka sijaitsee Saaristomeren sydämessä, Kemiönsaaressa. Taalintehdas on Ruotsiksi Dalsbruk, josta tulee myös nimen DB-kirjaimet.

DB Marina on Suomen monipuolisin veneilijöille palveluja tarjoava yritys. Tarjoamme veneiden säilytys- ja huoltopalveluja sekä vieras- ja kausipaikkoja. Meillä on hallitilaa 30 000 m2 ja laituripaikkoja yli 200 veneelle. Kesällä 2021 avautui DB Marina Bistro & Butik ja ensi vuodeksi on luvassa lisää palveluja Taalintehtaalle matkaaville.

Taalintehdas – Dalsbruk

Taalintehdas on 1700 asukkaan taajama, joka sijaitsee Saaristomeren sydämessä, Kemiönsaaressa. Taalintehdas on Ruotsiksi Dalsbruk, josta tulee myös Bistron nimen DB-kirjaimet.

Merenkululla ja satamilla on alueella pitkät perinteet: Viikinkien reitti kulki jo 800-luvulla saariston läpi ja täällä sijaitsi tärkeitä kauppapaikkoja. Taalintehtaan historia ulottuu vuoteen 1686, jolloin sille myönnettiin erityislupa rautatehtaan perustamiseen. Rautateollisuus oli kylän keskipiste ja suurin työllistäjä aina vuoteen 2012, jolloin viimeinenkin terästehdas lopetti tuotannon.

Kaikesta huolimatta perinteikäs kylä ei ole museo, vaan elävää ruukkihistoriaa. Taalintehdas on saariston ruukkikylä, jolla on monet kasvot ja teräksinen tahto. Tunnelmallinen pienoiskaupunki, jolla on vahva paikallinen ote, mikä ulottuu samalla suureen maailmaan.

Terästeollisuuden loppuminen oli alueelle merkittävä menetys, niin taloudellisesti kuin työpaikkojenkin suhteen. Onneksi ainutlaatuinen ruukkimiljöö ja sitä ympäröivä saaristo ovat jo pitkään olleet vapaa-ajanasukkaiden, veneilijöiden sekä matkailijoiden suosiossa, ja heidän ansiostaan Taalintehtaan useat kaupat sekä muut palvelut ovat säilyneet elinvoimaisina.

Täällä onkin paljon nähtävää ja koettavaa! Taalintehtaan vanhimmat asuinrakennukset ovat 1700-luvulta. Alueen erikoispiirre on, että useat rakennukset ovat kokonaan tai osittain rakennettu slagitiilistä, eli raudan valmistuksen sivutuotteena syntyvästi kuona-aineesta muotoillusta tiilistä Museovirasto on määritellyt historiallisen teollisuusalueen valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Ruukin vanha masuuni ja hiiliuunit restauroitiin osin 2000-luvun alussa.

Taalintehtaan ympäristössä on myös hyvät liikuntamahdollisuudet: voit harrastaa mm. retkeilyä, kiipeilyä, frisbeegolfia, golfia, melontaa, ratsastusta ja vaikka mitä! Lisäksi lähialueen kulttuurikohteisiin, kuten Söderlångvikin kartanoon, kannattaa käydä tutustumassa.

Taalintehtaalle ajaa pääkaupunkiseudulta parissa tunnissa ja julkiset liikenneyhteydet ovat myös hyvät. Täällä on myös useita pisteitä etätyöskentelyyn.

Taalintehtaalle on syntynyt myös Suomen monipuolisin veneilijöille palveluja tarjoava yritys – DB Marina. Isot tehdasrakennukset ovat kunnostettu veneiden huoltoon sekä talvisäilytykseen sopiviksi ja satamaan on rakennettu laiturit yli 200 veneelle. Kesällä 2021 avautui DB Marina Bistro & Butik ja ensi vuodeksi on luvassa lisää palveluja.

Taalintehdas ja sen elinvoimaisuus ovat meille tärkeää – siksi haluamme kertoa tästä uniikista paikasta myös teille kaikille!

Lue lisää: dbmarina.fi